Leerschade herstellen

Problemen met uw leer? Leerherstel.nl heeft ruim 30 jaar ervaring in het herstellen van onder andere krassen in leer, verkleuring van leer, transportschade, transpiratieschade en vrijwel alle andere schade.

Krassen op leer

Krassen op leer

De jonge kat rent over de bank, de hond springt erop, een gesp van een kinderschoen… krassen op het leer zijn snel gemaakt. Een leerbeschadiging is niet zomaar met een potje verf op te lossen. Het repareren van leer is een vak apart dat alleen door vakmensen gedaan kan worden. In bijna alle gevallen kan de beschadiging onzichtbaar gerepareerd worden. Het leer wordt gerepareerd en de juiste kleur verf wordt ter plaatse gemengd. Wij doen dit bij u thuis zodat uw meubels niet vervoerd hoeven te worden.

Schade melden

Transportschade

Transportschade

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij transportschade aan een leren bankstel kunnen repareren. De bank is in de vrachtwagen verschoven of de deuropening was net iets te krap. Zo ontstaan er makkelijk schaafplekken of erger aan uw mooie zitmeubel. Leerherstel.nl heeft de expertise in huis om deze beschadigingen (vrijwel) onzichtbaar te repareren. Dit kan gewoon bij u thuis zodat de bank niet nog een keer verplaatst hoeft te worden.

Schade melden

Slijtage leuningen

Slijtage leuningen

De armleuningen van zitmeubelen hebben het vaak zwaar te verduren; regelmatige wrijving door armen, de afstandsbediening of het boek dat erop gelegd wordt en ook het zitten op de armleuning zorgt ervoor dat het leer slijt. De kleur kan verdwijnen en het leer ziet er zelfs na een schoonmaakbeurt niet mooi meer uit. De vakmensen van Leerherstel.nl hebben jarenlange ervaring in het herstellen van deze schade. Het leer wordt ter plaatse netjes in de juiste kleur gespoten zodat men nog een hele poos plezier kan hebben van de bank of de fauteuil.

Schade melden

Verkleuring van leer

Verkleuring van leer

Vaak is zonlicht de boosdoener bij het verkleuren van uw leren meubels. Het leer verbleekt en ziet er niet meer fris uit. Ook verkleuring door kleding, met name jeans, komt regelmatig voor. Wij hebben de expertise in huis om uw bank weer in de juiste kleur te herstellen zonder dat de bank het huis uit hoeft. Wij doen dit namelijk bij u aan huis.

Schade melden

Automotive

Automotive

Auto’s die ingeruild worden, worden helemaal gepoetst en de bekleding wordt goed gereinigd. Dan is het erg jammer als er beschadigingen in de lederen bekleding zitten. Dit geeft toch een ander beeld aan de occasion. De vakmensen van Leerherstel.nl kunnen deze beschadigingen snel bij uw vestiging repareren en in de juiste kleur spuiten. Deze reparaties zijn (vrijwel) onzichtbaar wat de auto een veel nettere uitstaling geeft.

Schade melden

Instapschade auto

Instapschade auto

Bij het in- en uitstappen wordt op de “wangen” van de rugleuning het leer vaak kaal door herhaaldelijke wrijving. Leerherstel.nl kan deze plekken bijwerken in de juiste kleur. Daarna wordt het leer beschermd zodat het minder vatbaar is voor beschadigingen en invloeden van buitenaf. Na behandeling ziet uw leer er weer als nieuw uit.

Schade melden

Kaal stuur

Kaal stuur

Prachtig zo’n mooi leren stuur in uw auto, maar wat staat dat lelijk wanneer deze na jaren van gebruik kaal geworden is. Dit poets je niet zomaar even weer op kleur, huidvetten en zonlicht hebben hun werk gedaan waardoor de kleur volledig weg is. Uw leerspecialist van leerherstel kan het weer als nieuw krijgen. Het stuurwiel wordt eerst grondig ontvet, gereinigd, daarna gepolijst en ingekleurd. Uiteraard voorzien we het dan weer van een nieuwe toplaag waardoor het weer lange tijd een pronkstuk in uw bolide is.

Schade melden

Schroeischade

Schroeischade

Schroeischade ontstaat doordat er een bandende sigaret of een ander heet voorwerp op het leer valt. Hierdoor ontstaat er een beschadigde plek of zelf een gaatje. Gelukkig kunnen we deze schade bij u thuis herstellen. Leerherstel heeft de juiste materialen en kennis om de schade goed en zo onzichtbaar mogelijk te herstellen.

Schade melden

Transpiratieschade

Transpiratieschade

Hieronder verstaan we schade aan het leer door inwerking van transpiratie en/of huidvet. Deze vlekken zien we meestal op de armleuningen en bij het hoofd. Dit is een moeilijk te herstellen schade; het leer moet diep gereinigd worden, grondig worden ontvet en daarna moet de kleur hersteld worden. Als dit goed gedaan is, kan er pas een nieuwe finish laag op worden aangebracht. Leerherstel.nl heeft zich gespecialiseerd in het repareren van deze schade, zo kunt u nog een hele tijd plezier hebben van uw meubels.

Schade melden