Onderhoud van leren autobekleding

PYF | Leerreiniger en leerprotector voor meubelen

Het leer in auto’s is onderhevig aan verschillende invloeden van buitenaf. Zo zorgt de verwarming voor uitdroging van het leer, zorgt zonlicht voor verbleking en kan kleding afgeven op het leer. Ook wordt het leer na verloop van tijd vuil door o.a. knoeien van eten en drinken of vuile hondenpoten.

Veel eigenaren van een auto met leren bekleding staan er niet bij stil dat dit leer, net zoals het leer van meubels en schoenen, onderhouden dient te worden. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het leer aanzienlijk. Scheurtjes in het leer door uitdroging worden voorkomen en het leer blijft zacht en soepel. Bovendien geeft dit het interieur van de auto een frisser en schoner aanzien.

PYF voor autobekleding

Het is verstandig om het leer in de auto regelmatig af te nemen met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel. Daarnaast is het wenselijk het leer van de bestuurdersstoel iedere 3-6 maanden te reinigen en te beschermen met PYF Protector. De overige stoelen dienen iedere 6-12 maanden behandeld te worden, evenals het leer op andere delen van het interieur. Met PYF Reiniger worden de vuildeeltjes grondig uit de poriën van het leer verwijderd. Vervolgens kan de PYF Verzorgingslotion ongehinderd worden opgenomen. Deze lotion hydrateert het leer en heeft een optimale terugvettende werking. Het ingebouwde Uv-filter biedt bescherming tegen voortijdig verbleken.

Indien u zelf geen tijd heeft om het leer in uw auto te onderhouden, biedt Meubelservice Nederland, een bedrijf met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van reinigen en repareren van leer, de mogelijkheid dit voor u te doen zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft.

Naar de webshop