Onderhoud van leren motorbekleding

PYF | Voor leren motorkleding

Een onderwerp waar onder motorrijders veel over gediscussieerd wordt, is het schoonmaken van hun kleding. Bij textiel is men het vaak snel eens, maar dat is anders wanneer het gaat over een leren motorpak. Reinigen vinden sommigen bijvoorbeeld helemaal niet nodig, terwijl anderen zweren bij tips met groene zeep uit grootmoeders tijd. Ideeën en meningen genoeg, maar vooral ook veel onduidelijkheid. Tijd om daar verandering in te brengen!

PYF voor motorbekleding

Pas op voor uitdroging en slijtage

Het is in ieder geval niet aan te raden om een leren motorpak in de wasmachine te stoppen. Leer vereist namelijk een speciale behandeling tijdens het reinigingsproces. De wasmachine en reguliere wasmiddelen zijn hier niet voor ontworpen en kunnen zelfs de slijtage van uw motorpak bevorderen. Ook vergroot u door het langdurige contact met water het gevaar op scheuren in het leer en wordt het pak bovendien vaak niet goed schoon. Tot slot kan het drogen op een verkeerde temperatuur er voor zorgen dat de pasvorm minder goed is.

Reinigen met de speciaal ontwikkelde PYF Reiniger zorgt voor een diepe reiniging waarna de PYF Protector zorgt voor een extreem hoge bescherming. Vuil en vocht hebben geen kans, het leer is optimaal beschermd met de hoge beschermfactor van PYF protector.

Indien u zelf geen tijd heeft om het leer van uw motorkleding te onderhouden, biedt Meubelservice Nederland, een bedrijf met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van reinigen en repareren van leer, de mogelijkheid dit voor u te doen zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft.

Naar de webshop