Onderhoud van leren schoenen en tassen

PYF | Voor leren schoenen en tassen

Leer is een mooi en duurzaam product en bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud gaat het jaren mee. Vuil, vet, vocht, transpiratie en zonlicht kunnen uw kostbare leren tas en schoenen beschadigen. Door regelmatig onderhoud voorkomt u vroegtijdige slijtage en kleurverschillen. Met slechts weinig inspanning kunt u jarenlang plezier hebben van uw leren tas en schoenen.

PYF voor schoenen en tassen

Voorkomen van langdurig directe warmte

U kunt het beste voorkomen dat uw tas langdurig aan UV-licht en warmte wordt blootgesteld, zoals direct zonlicht, dichtbij een radiator of bij een hete kachel. Op die manier beschermt u de kleur en souplesse van uw leren tas en voorkomt u uitdroging van het leer. Zonder goed onderhoud met het juiste middel kunnen uw leren tas en schoenen uit gaan drogen waardoor er vlekken en of barstjes kunnen ontstaan.

Regelmatig afnemen met een doek

Voor het dagelijkse onderhoud kunt u volstaan met het afnemen van de tas met een licht vochtige doek. Let erop dat die doek vrij moet zijn van zeep en kalkresten. Het bevochtigen van de doek dient enkel om het stof van de tas te verwijderen en niet om het leer nat te maken.

Verzorgen met lederonderhoudsmiddel

Het is van belang om 2 á 3 keer per jaar uw tas te verzorgen met een beschermend lederonderhoudsmiddel. Kiest u hierbij wel voor een verzorgingsproduct zonder oplosmiddelen, PYF is speciaal ontwikkeld met de juiste verhouding om tassen en schoenen optimaal te beschermen.

Naar de webshop